QUI SOM

Dones de la Vallalta és una associació sense ànim de lucre que pretén fomentar i reforçar la participació de totes les dones en tots els àmbits de la societat.
L’associació ofereix solidaritat, amistat i diverses oportunitats de fer i aprendre coses noves. S'ofereixen classes d'anglès i tallers de manualitats com el patchwork.

Ens juntem com a dones i per reforçar els vincles entre els pobles de Sant Pol de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, i Sant Iscle de Vallalta.

dimarts, 8 de juliol del 2014

PROJECCIÓ DOCUMENTAL KÁSUUMAAI


El proper dia 11 de juliol, al Centre Cultural i d'Esbarjo, a les 21:30h, es projectarà el documental Kásuumaai (paraula que vol dir pau, en joola). Aquesta pel·lícula va poder realitzar-se gràcies al micromecenatge. 


En Jordi Tomàs és antropòleg, i també escriptor, i va viure dos anys al país del que tracta el documental, i va conèixer de primera mà la seva realitat. Fruit del seu treball de camp són els nombrosos articles escrits sobre Casamance, i la seva tesi doctoral.

Casamance és una regió situada al sud del Senegal, separada de la capital, Dakar, per un altre país, Gàmbia. Els seus habitants segueixen, majoritàriament, les creences ancestrals, tenyides en moltes ocasions pel catolicisme. Encara que hi ha alguns musulmans, són minoria a la zona, no així al Senegal. La gent de Casamance, sentint-se oblidats del govern de l'estat, (el típic sud, pobre, d'un país), va demanar un major autogovern. La resposta de Dakar va ser l'exèrcit. No eren independentistes, però si tornaren. La guerra va durar 30 anys. I ha estat una figura tradicional, el rei d'Oussouye, qui ha aconseguit els pactes necessaris per a retrobar la pau. A la tradició africana els reis són pobres, no posseeixen res. La gent treballa "les terres del rei", però la collita es guarda per als anys de necessitat (com feien els antics egipcis). 
A l'Àfrica tradicional, si algú s'enriqueix en excés, és acusat de treballar amb la màgia negra, per tant, com més poder polític té una persona, més pobre hauria de ser.

Com podeu comprendre, res a veure amb el que passa normalment arreu del món, inclosa l'Àfrica. Per això el documental dóna el pes a les concepcions tradicionals, com una via de convivència i com una forma d'entendre el món que, segurament, ens seria molt útil al món occidental.

Es cobrarà una entrada de 5€, per a recollir diners per a la biblioteca de Oussouye. Si algú ve amb nens, aquests tindran l'entrada gratuïta. 

El documental dura una hora. Els autors donaran una explicació prèvia i després de la pel·lícula s'obrirà un col·loqui.

Equipo Documental Kásuumaay
http://www.verkami.com/projects/2453-documental-oussouye