QUI SOM

Dones de la Vallalta és una associació sense ànim de lucre que pretén fomentar i reforçar la participació de totes les dones en tots els àmbits de la societat.
L’associació ofereix solidaritat, amistat i diverses oportunitats de fer i aprendre coses noves. S'ofereixen classes d'anglès i tallers de manualitats com el patchwork.

Ens juntem com a dones i per reforçar els vincles entre els pobles de Sant Pol de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, i Sant Iscle de Vallalta.

dijous, 21 de juny del 2012

IOGA PER NENS A PARTIR DE 6 ANYS

IOGA PER NENS DE 6 A 12 ANYS
ON: CA L'ARTURO
QUAN: DILLUNS DE 17:00 A 18:00

Quan vostè vol preparar un jardí, cultivar flors i arbres, que fa? Només plantes les llavors? Molta gent podria fer aixó, pero no hi creixeria res. Primer s'ha de preparar la terra. Faci-ho suau i tregui totes les males herbes. És en aquest moment que pot sembrar les llavors que es convertiran en agradables flors. La mateixa llei s'aplica a la ment humana. La ment s'ha de preparar per acceptar les llavors.

PER QUÈ EL IOGA ÉS IMPORTANT A PARTIR DELS 6 ANYS

1. El nombre d'albéols (bosses d'aire) en els pulmons continua agmentant fins aquesta edad. Després d'aquesta edat els albéols només augmenten de tamany. Els metges diuen que és l'edat ideal per a la introducció de la pràctica de "pranayama" (tècniques respiratòries). D'aquesta manera els sistemes cardiovascular i respiratori, seran entrenats sistemàticament, assegurant la vitalitat amb un alt nivell de resistència.

2. La glàndula pineal, que té influència de control sobre la glàndula pituitària i en tot el sistema endocrí, que comença a decaure a partir dels vuit anys.
Aquesta estructura diminuta en el centre del cervell, és la responsable del manteniment de la consciència del nen, desproveïda de coneixement sexual. El despertar d'impulsos adults emocionals, sexuals i passions, són desplaçades fins que l'individu estigui preparat per enfrontar-se amb la revolució emocional psicològica i fisiològica. Els nens als que els comença la pubertat més tard, són generalment adults més intuitius, intel.ligents i sensibles. Qui madura de manera precoç es veu forçat a enfrontar-se a conflictes i confusions emocionals d'una vida adulta, abans que ells siguin capaços d'entendre i controlar el que passa dins del seu cos i la seva ment.

3. És el temps en el que un nen pot ser considerat preparat per aprendre i concentrar-se seriosament. Abans dels sis anys, el joc i la fantasia constitueixen el mond del nen, però després la disciplina i la concentració s'han d'introduïr en la vida del nen de manera gradual. Els nens que practiquen ioga són destinats a ampliar i desenvolupar els seus atributs naturals, capacitats i talents en el seu grau màxim, aconseguint èxits vivint d'una manera lliure.

CLASSE DE 6 A 12 ANYS

-POSTURES FÍSIQUES: Salutació al sol i "Asanas" dinàmiques.
-TÈCNIQUES DE RESPIRACIÓ: Abdominal, toràcica, nasal alternada per equilibrar els dos hemisfèris, de concentració i relaxant.
-RELAXACIÓ PROFUNDA: Meditació guiada estirat, amb rotació de consciència en les parts del cos i una petita visualització.

Per informació i reserves:
Saritashakti te.650.691.310
www.saritashakti.wordpress.com

FIRA DEL TRASTER OBERT

Finalment la Fira del Traster Obert es va dur a terme el passat diumenge 10 de juny de 10 a 14 h. al Parc del Litoral de Sant Pol de Mar. La participació aquest any ha estat elevada i es podien trobar coses de tota mena: joguines, roba, bossos, llibres, eines, mobles, etc.

Aquí teniu una petita mostra






TALLER DE PETIT@S COSTURER@S

Taller de fil i agulla  per nens  i nenes amb la Silvana Gschwander.

En aquest taller es portaran a terme diferents projectes mitjançant diferents punts de costura. Elaborarem   un coixí de lavanda,  un tovalló, una funda per la flauta, un estoig...
Per reduïr el cost del material es demanarà la col.laboració a mares i àvies en l’aportació de botons i teles diverses, cintes, fils....

Inici del taller:  01/10/2012
Horari: de 17:00 a 18:30
Preu: 15 €/mes
Edat : A partir de 3r de primària
Places limitades (10 places)

On: Local de les Dones de la Vallalta (C. Ignasi Mas Morell, 12, 3r. pis, escala al costat de l'arxiu municipal)
Per a més informació: donesdelavallalta@hotmail.com
Horari d'inscripció: A partir de l'1 de setembre, els dimarts de 17:30 a 20:00, al local

IOGA PER NENS PETITS

IOGA PER NENS amb Saritashakti
On: CA L'ARTURO
Quan: DIMECRES DE 17:00 A 18:00

Quan vostè vol preparar un jardí, cultivar flors i arbres, que fa? Només plantes les llavors? Molta gent podria fer aixó, pero no hi creixeria res. Primer s'ha de preparar la terra. Faci-ho suau i tregui totes les males herbes. És en aquest moment que pot sembrar les llavors que es convertiran en agradables flors. La mateixa llei s'aplica a la ment humana. La ment s'ha de preparar per acceptar les llavors.
Swami Satynanda

COM TREBALLA EL IOGA
 - Aspecte físic: L'estructura esquelètica, la musculatura, i els acoblaments entre elles. S'hauria d'animar al nen que creix a mantenir una postura recta, sense tensió ni cansament. La flexibilitat, l'agilitat i la postura correcta són molt importants pels cossos joves.

- Sistemes metabòlics: El sistema digestiu i el sistema respiratori. És molt important animar i motivar als nens a practicar diferents tècniques de respiració Nadi Shodhana, la respiració alternada pel nas, per equilibrar els dos hemisfèris del cervell o la respiració abdominal, dos exemples importants per aconseguir una respiració eficaç gastant poca energia. En la natació per exemple, els nens poden nedar més estona sota l'aigua ja que aprenen a utilitzar tota la seva capacitat pulmonar.

- Aspecte emocional i conductual: En la terminologia del ioga, la perturbació emocional és el resultat d'un desequilibri de component mental i vital. En el moment que hi ha un excés d'energia mental i una falta d'energia vital, el nen pateix introversió, depressió, ansietat i letargia. No pot transformar la seva energia mental en acció creativa. Aixó també passa a la inversa, si el nen té un excés d'energia vital i una isuficient energia mental, aleshores es tornarà molt destructiu.

El ioga en aquesta edat és una manera de jugar connectant amb la natura i els elements. Les classes estarien composades de:

- Postures relacionades amb els animals ( cobra, lleó, rana) ajudant a la seva estructura esquelètica i a la musculatura.
- Música cantant mantres ( vibracions que treballen amb les diferents àrees del cervell) es reequilibra l'excés d'energia vital o mental.
- Pintures de mandales i figures geomètriques que reequilibren els elements i desenvolupament mental.

Per informació i reserves:
Saritashakti te.650.691.310