QUI SOM

Dones de la Vallalta és una associació sense ànim de lucre que pretén fomentar i reforçar la participació de totes les dones en tots els àmbits de la societat.
L’associació ofereix solidaritat, amistat i diverses oportunitats de fer i aprendre coses noves. S'ofereixen classes d'anglès i tallers de manualitats com el patchwork.

Ens juntem com a dones i per reforçar els vincles entre els pobles de Sant Pol de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, i Sant Iscle de Vallalta.

dijous, 21 de juny del 2012

IOGA PER NENS PETITS

IOGA PER NENS amb Saritashakti
On: CA L'ARTURO
Quan: DIMECRES DE 17:00 A 18:00

Quan vostè vol preparar un jardí, cultivar flors i arbres, que fa? Només plantes les llavors? Molta gent podria fer aixó, pero no hi creixeria res. Primer s'ha de preparar la terra. Faci-ho suau i tregui totes les males herbes. És en aquest moment que pot sembrar les llavors que es convertiran en agradables flors. La mateixa llei s'aplica a la ment humana. La ment s'ha de preparar per acceptar les llavors.
Swami Satynanda

COM TREBALLA EL IOGA
 - Aspecte físic: L'estructura esquelètica, la musculatura, i els acoblaments entre elles. S'hauria d'animar al nen que creix a mantenir una postura recta, sense tensió ni cansament. La flexibilitat, l'agilitat i la postura correcta són molt importants pels cossos joves.

- Sistemes metabòlics: El sistema digestiu i el sistema respiratori. És molt important animar i motivar als nens a practicar diferents tècniques de respiració Nadi Shodhana, la respiració alternada pel nas, per equilibrar els dos hemisfèris del cervell o la respiració abdominal, dos exemples importants per aconseguir una respiració eficaç gastant poca energia. En la natació per exemple, els nens poden nedar més estona sota l'aigua ja que aprenen a utilitzar tota la seva capacitat pulmonar.

- Aspecte emocional i conductual: En la terminologia del ioga, la perturbació emocional és el resultat d'un desequilibri de component mental i vital. En el moment que hi ha un excés d'energia mental i una falta d'energia vital, el nen pateix introversió, depressió, ansietat i letargia. No pot transformar la seva energia mental en acció creativa. Aixó també passa a la inversa, si el nen té un excés d'energia vital i una isuficient energia mental, aleshores es tornarà molt destructiu.

El ioga en aquesta edat és una manera de jugar connectant amb la natura i els elements. Les classes estarien composades de:

- Postures relacionades amb els animals ( cobra, lleó, rana) ajudant a la seva estructura esquelètica i a la musculatura.
- Música cantant mantres ( vibracions que treballen amb les diferents àrees del cervell) es reequilibra l'excés d'energia vital o mental.
- Pintures de mandales i figures geomètriques que reequilibren els elements i desenvolupament mental.

Per informació i reserves:
Saritashakti te.650.691.310

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada